top of page

Roofing

Meer en meer mensen kiezen voor een plat dak als bekroning voor hun woning. Een plat dak is niet meer weg te denken uit onze moderne architectuur, die het geheel een strak uitzicht geeft.

De meest bekende dakbedekking blijft de roofing, ook wel bekend als bitumen. 


Roofing biedt een uitstekende bescherming aan uw dak en is vooral budgetvriendelijker dan EPDM. Roofing beschermt uw huis tegen regen. Zodra er scheuren en barsten in de roofing komen, stijgt de kans op een lekkend dak. Controleer jaarlijks de staat van uw dak en verwijder tijdig vuiligheid van uw dak, want bij vriesweer maakt dit uw dak namelijk poreuzer.

Roofing branden is een stiel op zich. Het is heel belangrijk de verschillende banen minutieus naast elkaar te leggen, zodat de aansluiting perfect is. De naden van de banen moeten zeer nauwkeurig zijn afgewerkt, zeker aan de hoeken en rond aansluitingen, zodat er geen vochtophoping tussen de lagen kan ontstaan.

  

De roofing van vandaag is gewapend met kunststofvezels om de duurzaamheid te verhogen. Er wordt altijd gebruik gemaakt van 2 lagen roofing, namelijk een gladde onderlaag glasvlies of polyester van 3mm dikte en vervolgens een eindlaag SBS van 4mm dikte. SBS is roofing waaraan de elastomeer kunststof styreen-butadieën-styreen is toegevoegd, waardoor het zeer flexibel is en uitermate geschikt voor gebouwen met veel beweging. De bovenzijde is altijd voorzien van een afwerklaag met leislag vanwege de UV gevoeligheid.

De verschillende lagen

-dampscherm van PE-folie (Polyethyleen) of 3mm roofing

-isolatie

-onderlaag: 3mm glasvlies of polyester

-toplaag/eindlaag: 4mm SBS

VOORDELEN:

  • Bestand tegen ozon en weersinvloeden
  • Goedkoper dan synthetische dakafdichtingen

NADELEN:

  • Kortere levensduur dan synthetische dakafdichtingen zoals EPDM
  • Levensduur van circa 25 jaar
  • Enig onderhoud vereist om optimaal te blijven functioneren
bottom of page