Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

VS Dakwerken bv

EPDM

De waterdichtingsmaterialen voor platte daken zijn, dankzij de technologische evolutie, veel duurzamer geworden. EPDM is hier één van. Dit is een soort esthetisch rubber met een levensduur van maar liefst 50 jaar.


EPDM is een 100% gevulkaniseerd éénlaags dakbedekkingsmembraan op basis van Ethyleen-Propyleen-Dyne en Monomeer met een dampdrukverdelende polyester onderlaag wat meestal wordt gelijmd op de isolatie-laag.

Doordat EPDM op veel bredere rol te verkrijgen is, en zelfs op maat gemaakt kan worden, kan uw dak vaak met één of slechts enkele stukken bekleed worden. Hierdoor zullen er minder naden zijn, wat zorgt voor een strakker uiterlijk en nog meer zekerheid tegen lekken.


Bij EPDM is er geen enkel onderhoud meer nodig achteraf. Deze eigenschap, in combinatie met de lange levensduur en competitieve plaatsingskost, zorgt voor een zeer lage levenscyslus-kost.


Door zijn veel langere levensduur heeft EPDM een veel mooier milieuprofiel dan roofing. 1mm EPDM komt overeen met 4 tot 8mm roofing, wat ontegensprekelijk een forse besparing betekent van petroleumgrondstoffen. Bovendien is EPDM perfect recycleerbaar.

Wij werken enkel met de EPDM van de merken Rubbershell van Sealeco en Mastersystems, die garant staan voor topkwaliteit en 100% fabrieksgarantie.

De verschillende lagen

-dampscherm van PE-folie (Polyethyleen) of 3mm roofing

-isolatie

-EPDM-laag

VOORDELEN:

  • De rekbaarheid bedraagd meer dan 400%
  • Zeer sterk materiaal
  • Bestand tegen sterk wisselende temperaturen, UV-stralen en ozon
  • De afwerking is wortelvast en rotsbestendig zodat groendaken,vijvers en rotstuinen op EPDM kunnen geplaatst worden
  • Dampdoorlatend: Na renovatie kan de onderliggende constructie drogen en gaat niet rotten
  • Zeer lange levensduur van circa 50jaar
  • Milieuvriendelijk

NADELEN:

  • Hogere prijsklasse dan roofing
  • Kan geen chloor verdragen waardoor het niet gebruikt kan worden als folie voor een zwembad of zelfs niet als dakbedekking boven een zwembad