VS Dakwerken bvba

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Dakrand-afwerking


rockpanel gevelbekleding
Een dakrand-afwerking is in de eerste plaats bedoeld om je woning te beschermen tegen weersinvloeden. 

Naast deze functionele kant heeft een dakrand-afwerking ook nog een esthetische functie, omdat het perfect aansluit bij je gekozen bouwstijl en het zelfs een meerwaarde kan geven door er bv licht in te laten integreren.

Voor de afwerking van een dakrand is er een zeer uitgebreide keuze aan waterbestendige en duurzame materialen. Er wordt ook altijd een druiplijst voorzien, zodat het regenwater tijdig wordt afgevoerd en waterschade aan je gevel en verkleuringen van het afwerkingsmateriaal worden vermeden. 

VOORDELEN:
  • ramen onder de dakoversteek blijven langer proper, omdat de slagregen er niet aan kan
  • kan extra ruimte creëren op de verdieping onder het dak
  • de dakgoot komt niet rechtstreeks tegen de gevel aan, zodat bv een lek niet meteen invloed heeft op je gevel

Hieronder een overzicht van de meest gebruikte materialen die zowel voor de dakrand-afwerkingen gebruikt worden, maar ook voor gevelbekleding.
Er is een ruime keuze aan kleuren, zodat u gegarandeerd de juiste combinatie van materiaal en kleur zult vinden rekening houdend met uw budget, het onderhoud, levensduur...

dakoversteek trespa
Trespa
High Pressure Laminate-plaat  opgebouwd uit houtvezels of papier met daaraan een op fenolhars gebaseerd bindmiddel toegevoegd. Door de dichte moleculaire toplaag is het vrijwel ongevoelig voor weersinvloeden en kan eventuele vervuiling (zelfs graffiti) makkelijk verwijderd worden. Dit product  valt onder de hogere prijsklasse. 
gevelbekleding dakrandafwerking
Rockpanel
Wordt geperst uit hoogwaardige anorganische steenvezels van Rockwool, samengekleefd door een thermohardend bindmiddel.
De platen zijn bewerkbaar als hout en duurzaam als steen met als groot voordeel dat ze hierdoor brandveilig zijn. Ze zijn ook temperatuur- en weersbestendig. Rockpanel
ligt in de midden-prijsklasse en wordt daarom tegenwoordig meer en meer gebruikt.
trespa pvc rockpanel

PVC
De meest bekende afwerking en vooral de budgetvriendelijkste afwerking is die in PVC. Makkelijk in onderhoud en licht van draagstructuur.